Hallo! Ik ben Jenny. Leuk je te ontmoeten 😄👋

Tekstenschrijver, mediamaker, uitgesproken idealist en niet-zo-stiekem groot fan van K3. En altijd open om te kletsen.

Hallo! Ik ben Jenny, een uitgesproken twintiger met meer ambities dan waarschijnlijk goed voor haar is. Mijn voornaamwoorden zijn zij/hen. Dat betekent dat je allebei die woorden kunt gebruiken om naar me te verwijzen, dus gebruik welke je wil 😊


Ik werk inmiddels al een aantal jaar als tekstenschrijver. Dat begon al op de middelbare school. Ik merkte dat ik een van de drie mensen in mijn klas was die het zowaar leuk vond om verhalen en essays te schrijven. Dit groeide door op de opleiding: ik vond het schrijven van de rapporten vaak leuker dan alles wat eraan vooraf ging.

De juiste woorden vinden om niet alleen te zeggen wat je wil zeggen, maar ook om mee op te vallen. Iets wat paste binnen wat de opdrachtgever nodig had, maar wat toch uniek was zoals niemand anders het deed. En met een knipoog of een grapje waar dat kon (wat zeker op school wel waardevol was).

Niet lang daarna ging ik bij mijn werk steeds meer schrijfwerk doen. Inmiddels zijn blogs, webpagina’s, whitepapers, marketing copy, nieuwsbrieven, kennisbanken en allerlei andere teksten uit mijn toetsenbord komen rollen. Dit heeft me een breed scala aan ervaringen als copywriter opgeleverd.

Ik had in de tussentijd ook al rondgespeeld met m’n eigen video’s maken, want die wereld trok mij heel sterk. Dat nam een scherpe bocht in 2022, toen ik officieel aan de slag mocht bij De Avondshow met Arjen Lubach. Mijn eerste baan in de media, waar ik gelijk betrokken mocht zijn bij het hele onderzoek- en schrijfproces. Ik heb intussen ook al aan andere producties bij mogen dragen. 

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met activisme, vooral op het gebied van het klimaat. Verder houd ik van videogames, zingen (of ik dat een beetje goed kan zal ik aan jou overlaten om te beoordelen), uitgaan met vrienden, in kringloopwinkels zoeken naar verborgen schatten, en meer.

Een foto genomen vanuit een publiek. In de voorgrond zijn veel achterhoofden zichtbaar. Voor hen staat Jenny op een podium in een spotlight. Ze heeft een hand in haar zij en glimlacht.Stand-up comedy optreden bij de Queer Community Night in Boom Chicago.

Werken aan projecten waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar waarmee ik ook iets waardevols kan bijdragen aan de maatschappij. Teksten schrijven die impact hebben. Dat is mijn dreamjob, en dat probeer ik ook zoveel mogelijk in mijn werk door te laten schijnen.

Inmiddels ben ik officieel freelancer, en ik kijk altijd uit naar het volgende toffe project waaraan ik mag bijdragen. Misschien wel de jouwe?


Dit zijn natuurlijk mooie woorden allemaal, maar ik denk dat je iemand pas écht kan leren kennen als je persoonlijk met hen praat. Lees je dit nou en denk je ‘Goh, ik zou best wel eens met haar willen praten’? Leuk! Ik ontmoet graag nieuwe mensen, dus voel je vrij om contact op te nemen. Zij het om professionele redenen, of gewoon om over onzin te kletsen, mijn inbox staat altijd open 🙂 

Ontdek meer over mij

Ik ontmoet je graag!

Wil je ergens in samenwerken, of lijkt het je gewoon leuk om een keer kennis te maken? Voor aardige mensen staat mijn inbox altijd open 🙂
Stuur dus vooral een berichtje. Ik ontmoet je graag!

Jenny Rozema. Vind me ook op LinkedIn.

Ik gebruik met trots géén tracking cookies op deze website, omdat onze privacy een belangrijk goed is dat online meer gerespecteerd moet worden.

Made with ‌

No Code Website Builder